villa 1
Villa 2
villa 3
Villa 4
villa 5
villa 6
villa 7
villa 8
villa 9
previous arrow
next arrow
villa 1
Villa 2
villa 3
Villa 4
villa 5
villa 6
villa 7
villa 8
villa 9
previous arrow
next arrow

Victorian Villa

Combining traditional with contemporary in a sleek reinvention of a family home

A contemporary wrap around extension at the rear of this Balham home within the Nightingale Lane Conservation Area provides a comfortable open plan family room with kitchen, dining and snug and an adjacent teenager’s den.

High ceilings, tall windows and rooflights create an airy space bathed in natural light and an improved connection to the garden both visually and physically.

Upstairs, the building has also been extended to create a master bedroom suite at first floor and within the roof a second floor comprising larger bedrooms and a bathroom for the teenage children.

Externally, a limited palette of high quality materials has been used including handmade London stock brick and bespoke pre-cast stone elements, slim bronze coloured aluminium windows, natural slate roof with zinc clad dormers. These choices give the rear a handsome new aspect that compliments the original character of the house.